Veelgestelde vragen
Er zijn 2 soorten pijnstillers te onderscheiden:
1. Paracetamol
Paracetamol is als pijnstiller al meer dan 50 jaar verkrijgbaar. Het is in Nederland een bekende pijnstiller. Paracetamol is pijnstillend en koortsverlagend, het remt niet de ontsteking. Hoe paracetamol precies werkt is echter nog altijd niet bekend.
2. NSAID's
NSAID's zijn pijnstillers die niet alleen de pijn stillen en de koorts verlagen, ze remmen ook de ontsteking. De werking van NSAID's is wél bekend: ze hebben een remmende invloed op de aanmaak van prostaglandines, de 'pijnstof' die de zenuwen prikkelt om een pijnsignaal af te geven. Door het remmen van de aanmaak van deze 'pijnstof', wordt de pijn dus verminderd. Aleve Feminax is een voorbeeld van een NSAID.
Aleve Feminax bevat de werkzame stof naproxennatrium en is een NSAID met een langdurige en effectieve werking. Aleve Feminax is speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken en verminderd bloedverlies. Aleve Feminax werkt snel en tot wel 12 uur lang. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Vrouwen die last hebben van menstruatiepijn. De symptomen van menstruatiepijn (buikkramp, lage rugpijn en hoofdpijn) kunnen langdurig van aard zijn. Aleve Feminax is speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken en werkt snel en tot wel 12 uur lang.
Aleve Feminax mag tot 10 dagen achter elkaar worden gebruiken. Voor meer informatie, zie ook de bijsluiter. Als de pijn dan nog steeds aanhoudt, raadpleeg een arts.
Aleve Feminax mag vanaf 12 jaar worden gebruikt.
Ja, de nieren en lever die de werkzame stof naproxen moeten omvormen en uitscheiden zijn vanaf die leeftijd voldoende ontwikkeld.
Nee, Aleve Feminax bevat geen gluten, suiker of lactose. Aleve Feminax is geschikt voor diabetici en vrouwen met een koemelkallergie.
Een tabletje Aleve Feminax bevat 25 mg natrium en past daarmee in een natriumarm dieet als je je aan de toegestane dosering houdt.
In de bijsluiter van Aleve Feminax staat vermeld van welke middelen de werking wordt versterkt dan wel juist wordt verminderd door combinatiegebruik met Aleve Feminax.
Ja, je kunt met een gerust gevoel Aleve Feminax gebruiken als je aan de pil bent.
Gebruik Aleve Feminax volgens de bijsluiter. Aleve Feminax mag tot 10 dagen worden gebruikt. In overleg met een huisarts kan de behandeling worden gecontinueerd. Zoals alle geneesmiddelen kan Aleve Feminax bijwerkingen veroorzaken. Bij naproxennatrium zijn bijwerkingen waargenomen zoals brandend maagzuur, misselijkheid, hoofdpijn, maar die gaven niet altijd aanleiding tot het stoppen van het gebruik van naproxennatrium.
Verschijnselen van overdosering kunnen onder meer zijn: misselijkheid, braken, pijn in de maagstreek, slaperigheid, duizeligheid en diarree. Wanneer te veel van Aleve is gebruikt, moet contact worden opgenomen met de arts of apotheker. Voor meer informatie zie bijsluiter.
Aleve behoort tot een groep geneesmiddelen (NSAID’s, ontstekingsremmende middelen) waaronder ook ibuprofen en diclofenac vallen. Deze geneesmiddelen kunnen tijdelijk de vruchtbaarheid bij vrouwen negatief beïnvloeden, maar dit effect is omkeerbaar zodra het gebruik wordt gestopt.
Aleve is een officieel goedgekeurd geneesmiddel dat je met een gerust hart kunt gebruiken volgens de bijsluiter en kan worden gebruikt door vrouwen die later kinderen willen krijgen of later zwanger willen worden.
KOAG/KAG 80-0824-1733
Oeps... zit je vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op!